Etusivu
Tuotteet
Lahjapakkaukset
Jälleenmyyjät
Yritystietoa
Käyttövinkit
Kunniakirjat
Palaute
Yhteystiedot
Kuvagalleria




finnish  english

Valkosipulituotteet


Valkosipulihyytelö

- Paahtoleivän ja voileivän päällä
- Grillilihan, broilerin ja savukalan kanssa, aterian lisukkeena
- Juustoleivän, juustojen ja keksien kera
- Maustamattoman viilin ja jogurtin mausteena, jäätelön ja lettujen kanssa
- Jouluinen makuelämys: siirappipipareita, sinihomejuustoa ja valkosipulihyytelö glögin kera

Valkosipulia hunajassa

- Sellaisenaan terveellinen valkosipuliannos
- Paahtoleivän päällä tai lisättynä pizzaan
- Tarjoa suolakurkun kumppanina – loistava alkupala tai pikkusuolainen
- Ruoanvalmistuksessa ja vihannesruokien mausteena
- Hunajalla voi valella paistin tai kalan, sitä voi myös käyttää broileriruokien ja wokvihannesten maustamiseen.
- Lisäaineeton

Valkosipulia marinadissa: punaviini-, rosee-, viherpippuri-, curry-, tomaatti-, sitruuna-, Mustan Everstin ja chilimarinadit

- Voileivän päällä tai pikkusuolaisena
- Salaateissa, aterian lisukkeena
- Ruoanvalmistuksessa esim. laatikkoruuissa, kiusauksissa, pata- ja kastikeruuissa
- Liemen voi käyttää lihan ja kalan marinointiin tai keittojen, kastikkeiden, pata- ja laatikko-ruokien mauksi
- Tomaattimarinaadia voi laittaa myös pizzapohjan ja lämpimien voileipien päälle.
- Lisäaineettomia


Majoneesit


Majoneesit: valkosipuli- ja chilimajoneesi

- Kalaruokien kastikkeena, makkaroiden, grillilihan, paistin-, uuni- ja ranskanperunoiden kanssa
- Cocktailpyöryköiden, jauhelihapihvien, hampurilaisten, hot dogien, lihapiirakoiden kanssa
- Makaronilaatikon mausteena ketsupin tapaan
- Leivänpäällisenä voin asemesta
- Salaatinkastikkeena (majoneesia voi halutessaan myös keventää vedellä tai appelsiinimehulla)
- Dippikastikkeiden pohjana
- Sosekeittojen kanssa smetanan tapaan
- Tortillatäytteenä


Salaatinkastikkeet


Salaatinkastikkeet : vahva valkosipulikastike, mieto kastike, konjakkikastike

- Kastikkeet sopivat kaikkien salaattien kanssa käytettäviksi, ja niitä voi käyttää myös leivän päällä voin asemesta.
- Monet asiakkaat kertovat käyttävänsä Öljypuun salaatinkastikkeita pihvien päällä maustevoin sijasta.
- Vahvavalkosipulikastike on suosituin, sisältää eniten valkosipulia, on kuitenkin lempeän makuinen
- Mieto kastike sisältää vähiten valkosipulia, on hyvä peruskastike.
- Konjakkikastikkeessa hieno konjakin maku. Se sisältää aitoa konjakkia, mutta myös valkosipulia


Salaatit


Valkosipulisalaatti

- Marinoitua valkosipulia raastettuna kastikkeessa
- Leivän päällä, lihapiirakoiden ja hampurilaisten välissä, lämpimissä voileivissä
- Grilli- ja makkararuokien kera, uuniperunoiden kanssa, aterian lisukkeena

Oliiviperunasalaatti

- Sellaisenaan tai osana ateriaa
- Nakkien, makkaroiden ja grilliruokien kanssa


Oliivit ja oliiviöljyt


Oliivit

- Alkuruokana, salaateissa, pikkusuolaisena
- Pizzoissa, padoissa, keitoissa, muhennoksissa
- Marinoidut vihreät oliivit ovat kivellisiä eivätkä niin suolaisia kuin ulkomailla. Oliivit marinoidaan Öljypuussa ja marinointi vähentää suolaisuutta.
- Marinoidut mustat oliivit ovat kivellisiä
- Tuliset vihreät oliivit ovat kivettömiä, mutta on hyvä muistaa, että oliiveissa voi aina olla kivi tai kivenpalasia vaikka ne olisi merkitty kivettömiksi.
- Kun pussi avataan, kannattaa kaataa koko sisältö puhtaaseen lasipurkkiin.
- Tulisista oliiveista jäljelle jäävät maustehöysteet, joissa on sipulia, valkosipulia, paprikaa ja jalapenoa. Höysteet voi siivilöidä ja käyttää salaatin seassa tai pizzan päällä, ja niitä voi lisätä myös tuliseen jauhelihakastikkeeseen, johon myös marinadiliemi sopii.
- Liemellä voi marinoida lihaa ja kalaa eli kaikki on käytettävissä. Kuuleman mukaan liemi on myös tehokas krapulalääke.

Sitruunanmakuinen oliiviöljy

- Kala-, äyriäis- ja kanaruuissa
- Porkkanaraasteessa ja salaatissa kastikkeena pisaroittain, rakuunaporkkanoiden maustamisessa
- Leivonnassa voi korvata sitruunankuoren esim. rahkapiirakassa, sitruunakakussa ja pikkuleipätaikinoissa
- Ihonhoidossa kasvo-, käsi- ja jalkarasvaksi. Sopii myös hierontaöljyksi.
- Huom ! Käytetään mausteöljyn tapaan eli pieninä määrinä. Kalaa paistettaessa, kala maustetaan etukäteen muutamalla pisaralla sitruunaöljyä tai öljyä lisätään pannulle muun rasvan joukkoon vähän.
- Sitruunanmakuinen oliiviöljy on valmistettu luontaisesta sitruunaöljystä ja laadukkaasta kreikkalaisesta kylmäpuristetusta oliiviöljystä.


Marja- ja chilihyytelöt


Konjakilla maustettu pihlajanmarjahyytelö

- Hirvi-, poro-, kalkkuna-, riistalintu- ja jänisruokien kanssa
- Paahtoleivän tai keksien päällä
- Graavilohen tai siian kera ohuesti sipaistuna
- Jälkiruokien, esim. jäädykkeiden ja jäätelön seurana

Karpaloliköörillä maustettu puolukkahyytelö

- Kaikkien liha- ja linturuokien kanssa, kaali- ja makaronilaatikon kera
- Keksien, paahtoleivän päällä ja jäätelön seurana. Herkullista myös savujuuston kanssa.

Chilihyytelö

- Paahtoleivän ja keksien kanssa
- Broileriruokien ja grillilihan kanssa
- Ei sisällä eläinperäisiä hyydytteitä.


Pähkinät hunajassa


Saksanpähkinät hunajassa ja Hasselpähkinät hunajassa

- Jäätelön kanssa ja uuniomenoiden ja vaniljakastikkeen seuran, herkkuna siltään
- Nopeana energialähteenä heikottavan olon yllättäessä - hunajasta saa nopeasti energiaa ja pähkinöistä valkuaista. Pari lusikallista ja taas jaksaa!
- Herkuttelijan vinkki: camembert-juuston kanssa.

^-Alkuun-^

Lähetä lisää reseptejä tai käyttövinkkejä osoitteeseen reseptit(at)oljypuu.fi

Öljypuu Oy - Moreenikatu 11 B - 53810 Lappeenranta - (05) 452 4500 -