skip to Main Content

Öljypuu Oy on keittiömestari Ilkka Tihveräisen 1989 Heinävedellä perustama yritys. Toiminta alkoi oliiviöljyn, oliivien ja kreikkalaisten erikoiselintarvikkeiden tuonnilla. Kesällä 1991 aloitettiin Varistaipaleen kansakoulun keittiössä salaatinkastikkeiden, hunajavalkosipulien ja marinadivalkosipulien valmistus.

1992 yritys muutti Heinävedeltä Lappeenrantaan. Keväällä 1993 tuotevalikoimaa laajennettiin ja ryhdyttiin valmistamaan salaatteja, hyytelöitä ja majoneesia. Saman vuoden heinäkuussa osallistuimme ensimmäistä kertaa Oulun valkosipuliyöhön, jossa Öljypuu ja Ilkka Tihveräinen palkittiin Kultaisen Lampaan ritariudella parhaista valkosipulituotteista.

Nykyisin Öljypuun tuotteet tunnetaan jo koko Suomessa ja niiden erinomainen maku ja laatu on palkittu monissa valkosipulitapahtumissa. Työllistämme kolme ihmistä kokoaikaisesti sekä sesonkiaikoina 1-2 lisää. Valkosipulituotteiden lisäksi kehittelemme jatkuvasti uusia tuotteita kotimaisista marjoista, kasviksista ja sienistä. Suunnittelemme ja valmistamme lukuisia Private label- tuotteita yhteistyökumppaneillemme mm. Oy Poppamiehelle ja Mustilan Viini Oy:lle.

Back To Top